Nenáročné a jednoduché jídlo, oblíbené velkými i malými konzumenty. Pro svou jednoduchou a rychlou přípravu je velmi vyhledávaným receptem jako lehký oběd či rozumnou večeři.
Ingredience
1 balíček špaget
15 dkg vepřové plece
20 dkg anglické slaniny
10 dkg strouhaného sýru - parmazán nebo jiný fermentovaný sýr
1 lžička koření Houbař
1 lžička koření Boloňka
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle chuti
oříšek másla
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. Poté do nich vmícháme 1 polévkovou lžíci olivového oleje, aby se nelepily a necháme okapat.
Na 2 lžících oleje orestujeme plátky anglické slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibuli. 3. Když cibule zrůžoví, přidáme kostičky vepřového masa a krátce orestujeme, poté přidáme směs Houbař, rajčatový protlak a směs koření Boloňka.
Vše promícháme, jemně osolíme a malinko podlijeme vodou. Necháme dusit 10 - 15 minut.
Hotovou směs vmícháme do špaget, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předem vyhřáté troubě (200-220 °C) asi 15-20 minut.
Podáváme s ledovým salátem, krájenými rajčaty či jinou čerstvou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť.